Over ons

Roots-to-Bridges Recovery begeleidt mensen met mentale klachten
zodat ze snel terug deelnemen aan gewenste activiteiten
met een unieke resultaatgerichte methodiek 
.

Eric Van Poucke

Bedenker
Equicoaching- Roots-to-Bridges-Ho-wareness
Jouw luisterend oor
vrij van alle denkbare oordelen  

De start van de Equicoaching-methode
Een inleiding tot Eric Berne’s Transactionele Analyse bracht zijn focus op de combinatie van mens en paard. Hij zag overeenkomsten in de communicatie tussen mensen en tussen mensen en paarden. Wat hij daar hoorde, zag hij ook gebeuren tussen hem en zijn paard. Zijn eerste gedachten waren in die tijd: laat de leerlingen het zien en voelen met Pino. Dit zou de theorie veel sneller en langer verankeren. De basis voor zijn nieuwe methode was gelegd. Equicoaching is volgens Eric Van Poucke veelzijdig, met onmiddellijk tastbare resultaten.
Ervaren door zintuiglijke waarnemingen.​

Petra Moerman

De methodiek blijft groeien

Petra Moerman, Equicoach & creatief coach en Eric Van Poucke zijn zich ervan bewust, wanneer men meerdere werkvormen in een coachingsessie kan toepassen, de deelnemers sneller komen tot blijvende gedragsveranderingen komen.
Petra en Eric hebben hun kennis gebundeld in Roots-to-bridges-coaching. ​

Mensen hebben veel kennis opgedaan op hun levenspad. Ze hebben ook hun persoonlijke interesses waaruit ze kracht kunnen putten. Dit kunnen paarden zijn, maar ook dansen, spelen met woorden, beeldende kunst, fotografie, koken, … Iedereen heeft zijn wortels in zijn pad. Elk levenspad wordt meermaals onderbroken door kleine of diepe kloven. Sommige uitdagingen vragen om externe ondersteuning. Roots to Bridges coaching gaat op zoek naar de Roots en laat de coachee toe elementen te vinden waardoor ze bruggen kunnen bouwen en zo hun reis met succes en innerlijke rust kunnen voortzetten.