Collega worden

We zijn op zoek naar gemotiveerde coaches

The Roots-to-Bridges method is the common thread in the recovery program. The coaches and counselors in Thailand and the aftercare team only work with the methodology or in combination with other powerful forms of guidance.

De Roots-to-Bridges methodiek is de rode draad in elk coachingsproces. De coaches en het after-care team werken alleen met de methode.

Met de coachingsmethode van Roots-to-Bridge maak je verbinding met de ingang van de deelnemer, zijn Roots. Met de Roots bouw je krachtige metaforen. Met deze metaforen en de R-to-B coachingsvaardigheden en -structuur begeleidt je het proces naar de doelen van de coachee.

Ho-warenes kan je onder Equine Therapy plaatsen. Een methodiek met krachtige oefeningen naast het paard en de Roots van de deelnemer. De structuur en de vaardigheden van de R-to-B techniek geven jouw coachings een extra dimensie. De coachee ziet al snel een verband met zijn eigen situatie.

Het paard confronteert en maakt de coachee bewust.
Het stelt de coachee in staat om te experimenteren met nieuwe inzichten en gedrag totdat de juiste oplossing is gevonden.
Het geeft de coachee een onvergetelijke ervaring.
Oefeningen naast het paard verankeren de theorie.

Breid jouw kennis uit en neem deel aan de opleiding in België of Thailand. De twee methodieken worden in de cursus besproken. Als je een R-to-B en Ho-wareness coach wilt worden, zal de focus voor jou liggen op de structuur en de begeleiding. Wanneer je beperkt tot Roots-to-Bridges coach dan is Ho-warenes de begeleiding om snel de skils te leren.

De cursussen leggen de nadruk op het zintuiglijke en het denken, het voelen, het doen. Onze missie is het trainen van coaches die doelgericht en oplossingsgericht zijn. De R-to-B coach is verantwoordelijk voor het proces. De inhoud, oplossingen en toepassing van de oplossingen zijn in handen van de coachee. Om de coachee in dit verhaal te kunnen begeleiden zijn een aantal basiscompetenties nodig. Naast de structuur van het coachingproces laat jij de coachee respectvol zijn gedragspatronen en overtuigingen ontdekken. Je kunt de coachee altijd laten verlangen naar verandering en hem in actie brengen.

Stuur me een mail en ik neem snel contact met jou.