Boeken

Roots-to-Bridges coaching methodiek 3
Eric Van Poucke
€ 69,-

Roots-to-Bridges is een toegankelijk methodiek voor coach en deelnemer. De interesses van de deelnemer, Roots, zijn krachtige metaforen. Met de structuur vindt hij oplossingen, Bridges, voor hun uitdagingen op hun levenspad. Het boek is een handboek voor de cursisten en een naslagwerk voor coaches en hulpverleners. Meerdere verhalen uit de praktijk verduidelijken de structuur. Oefeningen geven een beeld hoe de methodiek in een sessie kan ingezet worden. Elementen uit ACT, NLP, opstellingen, Transactionele Analyse en de kennis en inzicht van Eric Van Poucke kan je in de methodiek opmerken. De creatieve inbreng Petra Moerman verrijkt Roots-to-Bridges. Roots-to-Bridges coaching legt de focus op het positieve en het persoonlijk voordeel van de deelnemer. De begeleiding legt de focus op het proces. De oplossingen zijn resultaatgericht voor korte en lange termijn.

Oefeningen 2 Begeleidingen met en zonder paarden
Eric Van Poucke
€ 41,-

Vierenveertig oefeningen met en zonder paarden geven de coachees inzichten en oplossingen. Alle oefeningen zijn meerdere malen toegepast en bijgestuurd binnen meerdere thema’s.
Theoretischzijn alle oefeningen inzetbaar voor alle coaching onderwerpen. Eric Van Poucke deelt wanneer de coachees konden genieten van de oefeningen. Creatief zich mogen uiten is mentaal afstand nemen. Op een aangename wijze komt de deelnemer tot inzichten en bewustwording. De creatieve opdrachten in combinatie met het paard maakt de sessie aangenaam en is bewustmakend.
De oefeningen zijn geclusterd is basisoefeningen die alleen toegepast worden of als onderdeel van andere. Gecombineerde oefeningen gaat de deelnemer creatief aan de slag in de paddock. Een begeleiding kan niet altijd met een paard. De oefeningen zonder paard geven je ideeën voor deze begeleidingen. Tot slot zijn er teambuildingoefening met fun en een match naar de doelen van de opdrachtgever.
Ontdek de meerwaarde van elke oefening voor jouw begeleidingen. Met jouw kennis en creativiteit zijn deze oefening de basis voor oneindig veel combinaties.  

Kinderen coachen
Eric Van Poucke
€ 27,-

Verhalen uit de praktijk en meerdere oefeningen met zonder het paard geven je voorbeelden op welke wijze de Roots-to-Bridges coachingsstructuur in een coaching met kinderen en jongeren kan ingezet worden.
Kinderen begeleiden vraagt naast de coachingsvaardigheden creativiteit van de coach. Het aandachtsvermogen van het kind opmerken. Aansluiten bij de interesses, deze Roots als metaforen inzetten.
In het boek ‘Kindercoach’ lees je de basis van enkele cognitieve gedragstheorieën. Achtergrondinformatie waardoor je de mogelijkheden van het kind kunt inschatten. De aandachtstijd opmerken om afwisseling te brengen in de coachingstools.
Meerdere oefeningen met zonder het paard zijn voorbeelden voor de Roots-to-Bridges coachingsstructuur in praktijk te brengen. Creatieve opdracht in de oefening met het paard brengt het kind nog meer in het spel en bewustwording. Daag jouw coachees uit met deze tools. Combineer en met jouw creativiteit heb je ontelbare oefeningen voor de bewustwording en tot oplossingen te komen. 

Ho-Wareness
Eric Van Poucke
€ 25,-

Met dit boek deelt Eric Van Poucke zijn coachingsmethodiek met paarden. Reflectie en evaluatie van zijn eerste methodiek Equicoaching levert naast Ho-Warenness ook een aantal nieuwe oefeningen op. Elke oefening is meerdere malen toegepast en bijgestuurd.
Elementen van zijn Rootsto-Bridges methodiek zie je in Ho-wareness terugkomen. Aansluiten bij de coachee is belangrijk. De interesses, Roots, van de coachee zijn metaforen voor het paard, en/of de omgeving. Hij combineert oefeningen naast het paard met andere technieken o.a. creativiteit.
Je leest ook een aantal verhalenuit zijn begeleidingen. Zijn aanpak is hierdoor, voor de lezer , zintuiglijker. Reflectie en evaluatie van zijn eerste methodiek Equicoaching levert naast Ho-Warenness ook een aantal nieuwe oefeningen op. Elke oefening is meerdere malen toegepast en bijgestuurd. Belangrijk, ze zijn toepasbaar voor diverse thema’s

Begeleidingstrajecten
Oefeningen met en zonder paarden
Eric VanPoucke € 22,-

Wanneer we creatieve oefeningen inzetten in het begeleidingstraject, dan bereiken we meer diepgang en bewustwording in de coaching. Zo komt de participant snel tot oplossingen en stapt deze met succes in een veranderingsproces. Zo komt de participant snel tot oplossingen en stapt deze met succes in een veranderingsproces.
In dit boek vind je verschillende oefeningen die naast het paard uitgevoerd worden. Zoals het thema ‘Omgaan met weerstand’, dat uitgewerkt is over een begeleiding met meerdere sessies.
Voor elk van de oefeningen geld dat je deze volledig of delen ervan, kan inzetten bij andere coachingsonderwerpen.

Verkopen met L.O.C.K. sleutel
Eric Van Poucke
€ 29,-

De praktische too;box voor succesvol verkopen
De focus voor Roots-to-Bridges Verkoper is de prospect en klant. Op meerdere momenten in het
process laat hij hen hunkeren. Met zijn eigenheid, kennis en technieken sluit hij aan bij de contactpersoon.
Verkoopsopleidingen brengen diverse methodieken en technieken aan. Maar een verkoop is succesvol door de verkoper. Hij zet de methodiek in welke nodig is op het moment en met een positieve overtuiging.
De focus voor de Verkoper met L.O.C.K. – sleutel is de prospect en klant. Op meerdere momenten in het process laat hij hen hunkeren. Met zijn eigenheid, kennis en technieken sluit hij aan bij de contactpersoon. De hunkering met een zintuiglijke meetpunten leidt naar de bevestiging. Er is betrokkenheid en interesse in plaats van weerstand. 
L.O.C.K ondersteunt de verkoper in het verkoopsprocess. Doelen en criteria voor elke stap zijn duidelijk. Targets worden snel behaald en langetermijn klantenrelaties stevig onderbouwd. 

Roots-to-Bridges coaching
Een toegankelijke en toepasbare methodiek Eric Van Poucke
€ 44,-

Roots-to-Bridges coaching sluit aan bij de ingang van de persoon of team. Kennis welke zij opgedaan hebben op hun levenspad. Uit deze persoonlijke interesses kunnen ze kracht putten en tot oplossingen komen. Iedereen ontwikkelt zulke Roots op zijn levenspad. Een pad met mooie momenten maar ook met diepe kloven. Uitdagingen welke soms ondersteuning vragen.
Roots-toBridges coaching gaat op zoek naar de Roots en laat de coachee elementen vinden waardoor ze Bridges kunnen bouwen. En zo hun weg met succes en innerlijk rust verder zetten. Roots-to-Bridges Coaching methodiek is de basis voor elke coaching. De methodiek brengt structuur en diepgang. Talenten voor respectvol bewust te maken en tot oplossingen te laten komen.
Het is een handleiding, een ruggensteun en ontwikkeld talenten voor ieder die groei bij de mens wil stimuleren.

Roots-to-Bridges Trainingsmethodiek
De juiste match tussen trainer en trainee Eric Van Poucke
€ 40,-

Een Roots-to-Bridges training is de combinatie tussen kennisoverdracht en coaching.
Gedragsverandering met nieuwe overtuiging is het groeiproes die de trainer in handen neemt.
De interesses van de trainees in een metafoor brengen opent deuren. Het team en deelnemers erkennen hun uitdagingen en ontwikkelpunten, met een hunkering naar kennis als gevolg. De aangebrachte kennis wordt toegepast wanneer er een voordeel is voor het team en elke trainee.
Nieuw gedrag stellen beperkt zich niet tot de zichtbare handelingen. De gedachten en gevoelens van elke persoon bepaald dit mee. Daarbij is alles gestuurd vanuit de individule- en teamovertuigingen.
Een Roots-to-Bridges training is de combinatie tussen kennisoverdracht en coaching. Gedragsverandering met nieuwe overtuiging is het groeiproes die de trainer in handen neemt. 

Ik mag groeien
Overtuigingen van Equicoaching
Eric Van Poucke € 25,-

Deze overtuiging geef ik mee aan al mijn coachees en cursisten.
Iedereen mag en kan groeien en dit in volle respect voor zichzelf en zijn omgeving.
Deze overtuigingen, de kennismaking met Trans Actionele analyse van Eric Berne, persoonlijke inzichten en ervaringen liggen aan de basis van Equicoaching.
Maak kennis met de methodiek aan de hand van theorie, verhalen en getuigenissen. Ontdek de basis en waarden van Equicoaching die misschien van toepassing moeten zijn voor elke begeleiding met paarden.
Neem voor uzelf mee wat van toepassing kan zijn binnen de job en leefwereld. Belangrijk is te kijken zonder te oordelen.

Begeleiding met paarden
Een grote metafoor Eric Van Poucke
€ 25,-

Alles wat men ziet gedurende een begeleiding met paarden heeft een betekenis. De enige juiste betekenis voor deze metaforen is deze van de persoon zelf.
De meest voorkomende reactie van de voor wat ik opmerkte vind je in dit boek terug. Ze geven meer inzichten en mogelijkheden voor jouw begeleidingen. Deze verhalen en invullingen leren je meer opmerkzaam te zijn.
Meer zien, meer horen om uiteindelijk meer te vragen. Het coachingstraject waar jij verantwoordelijk voor bent zal meer diepgang kennen. De persoon zal sneller tot inzichten komen en oplossingen vinden.

Ik mag voor mezelf kiezen
Eric Van Poucke
€ 22,-

Ik mag voor mezelf kiezen’, een mooie overtuiging, toch te weinig bewust toegepast.
Uit de dramadriehoek stappen, opmerkzaam zijn, positief formuleren en kiezen voor jezelf, zijn vier talenten welke je bewust mag inzetten.
Ze ondersteunen de coach en de coachee gedurende het
volledig begeleidingstraject. Even stilstaan en reflecteren. Opmerken wanneer en hoe je met beide voeten in de dramadriehoek bent terechtgekomen. Het is een leerrijke oefening met tools voor de toekomst.
Persoonlijk hebben deze vier talenten mijn begeleidingen nog krachtiger gemaakt. Het zijn niet alleen meerwaarde voor mezelf en mijn begeleidingen maar ook voor de personen en teams in hen verandering. Mijn kijk op deze talenten lees je in het boek.
Pas de oefeningen toe en onderzoek de meerwaarde voor jezelf en de personen welke je begeleidt.
Geniet van jullie groei

Oefeningen
Eric Van Poucke
€ 38,00-

Equicoaching de metodiek
Eric Van Poucke
€ 21,55-